Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ COVID-19

 

                                                                                             

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία του σχολείου σχετικά με τον COVID-19, σας ανακοινώνουμε τα εξής:

 

·         Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στο λεωφορείο και στο σχολείο. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί δεν έχει μάσκα θα ειδοποιούνται οι γονείς του να το παραλάβουν από το σχολείο. Τα παιδιά πρέπει να έχουν τουλάχιστον 2 μάσκες σε ξεχωριστά σακουλάκια για κάθε ημέρα.

·         Αν ένας μαθητής ή μαθήτρια έχει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα ενώ βρίσκεται στο σπίτι, θα πρέπει να μην έρθει στο σχολείο. Θα επιστρέψει στο σχολείο αφού περάσουν 24 ώρες χωρίς συμπτώματα. Αν επιμένουν τα συμπτώματα θα πρέπει να επισκεφτεί το γιατρό και να προσκομίσει το χαρτί του γιατρού όταν επιστρέψει στο σχολείο.

·         Αν ένας μαθητής ή μαθήτρια έχει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα ενώ βρίσκεται στο σχολείο, θα ειδοποιηθούν οι γονείς του να τον παραλάβουν. Θα επιστρέψει στο σχολείο αφού περάσουν 24 ώρες χωρίς συμπτώματα. Αν επιμένουν τα συμπτώματα θα πρέπει να επισκεφτεί το γιατρό και να προσκομίσει το χαρτί του γιατρού, όταν επιστρέψει στο σχολείο.

·         Ο γιατρός σας θα κρίνει αν ένα παιδί που έχει τα συμπτώματα θα πρέπει να κάνει το τεστ για τον covid-19. Σε περίπτωση που γίνει τεστ και βγει θετικό, θα πρέπει να ειδοποιήσετε αμέσως τον Δ/ντή του σχολείου ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

 

 

Συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19

Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι:

πυρετός

βήχας

 

Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια

 μυαλγίες

 ρίγος

 πονοκέφαλος

 καταβολή δυνάμεων

 δυσκαταποσία

 απώλεια γεύσης ή/και οσμής

 ναυτία / έμετος

 κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου