Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΑΙΘΟΥΣΩΝ

 Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα και με δεδομένο ότι από Τετάρτη πέφτουν οι θερμοκρασίες , θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα μέτρα που προτείνει το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τον αερισμό των αιθουσών. Θα πρέπει λοιπόν τα παιδιά να είναι ζεστά ντυμένα, γιατί αν και τα καλοριφέρ θα λειτουργούν, λόγω του συχνού αερισμού δεν θα είναι τόσο ζεστές οι αίθουσες όπως τα προηγούμενα χρόνια.

  1. Τα παράθυρα θα πρέπει να παραμένουν πλήρως ανοικτά για τουλάχιστον 15 λεπτά κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων καθώς και μετά την αποχώρηση των μαθητών.
  2. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, τα παράθυρα των αιθουσών θα πρέπει να ανοίγουν πλήρως τουλάχιστον για 5 λεπτά ανά 20λεπτο, ή μία φορά κατά τη διάρκεια της 45λεπτης ώρας διδασκαλίας, ώστε να ανανεώνεται πλήρως ο εσωτερικός αέρας. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τόσο πιο γρήγορα επιτυγχάνεται η ανανέωση του αέρα. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, τα 5 λεπτά θεωρούνται επαρκής χρόνος για την πλήρη ανανέωση του αέρα, υπό την προϋπόθεση της ανανέωσης του εσωτερικού αέρα κάθε 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου